Η ηγεσία Kennedy - τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα στις ΗΠΑ την περίοδο 1950-63 - Τουτούζη, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αποσκοπεί στην παρουσίαση μιας εποχής αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στις ΗΠΑ. Παράλληλα παρουσιάζεται η ηγετική μορφή του Kennedy που με τις ιδιαίτερες ικανότητες του αποσκοπούσε στο να αποκτήσουν οι πολίτες της Αμερικής της νέας αντίληψης, μιας νέας θέασης, μιας νέας πραγματικότητας με βάση τις νέες προβλεπόμενες αλλαγές. Επομένως στην δημιουργία μιας νέας μορφής σκέψης και αντίληψης για την δύναμη της χώρας, με βάση την πολιτική της ομογενοποίησης των λαών σε ένα ενιαίο πλαίσιο οικονομικού και κοινωνικού ιστού που θα αντανακλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα διερευνήσουμε τα ιδιαίτερα προσόντα και χαρακτηριστικά ηγετικών μορφών που μπορούν να λειτουργήσουν ως ικανά άτομα για να παροτρύνουν και να επηρεάσουν σκέψεις και καταστάσεις με απώτερο σκοπό την αποδοχή αλλαγών και μιας νέας τάξεις πραγμάτων. Ενώ θα αναζητήσουμε μέσα από τα γεγονότα τα αποτελέσματα που είχαν οι προσπάθειες ενότητας και συνοχής στο εσωτερικό των ΗΠΑ, πως επέδρασε η απαλοιφή της διαφορετικότητας στην εξωτερική πολιτική της ηπείρου ενώ παράλληλα ισχυροποιείτο το αίσθημα της ελευθερίας και της δυναμικής των πολιτών της χώρας ως μια και μοναδική ομάδα.
Leadership Kennedy- the US civil and political rights in the period from 1950 to 1963
Keywords: Ηγεσία; Ανθρώπινα δικαιώματα; Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής--Πολιτική και διακυβέρνηση; Φιλελευθερισμός; Ψυχρός Πόλεμος; Kennedy; Ηγεσία; Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής; Ατομικά δικαιώματα; Πολιτικά δικαιώματα