Προκλήσεις και προοπτικές στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού: Η περίπτωση του Ολυμπιακού Συνδέσμου Πειραιώς - Τσιλιγκίρη, Χριστίνα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία διερευνά το πεδίο του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα καθώς έχουν επισημανθεί αρκετά κρούσματα ολιγωρίας τόσο από μέρους της κεντρικής πολιτικής διοίκησης όσο και από μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των συλλόγων αθλητικού χαρακτήρα της επικράτειας. Ιδιαιτέρα στην τρέχουσα χρονική συγκυρία καθίσταται επιβεβλημένη η ανάγκη λήψης στρατηγικών αποφάσεων ενίσχυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Είναι απαραίτητο δηλαδή η αναβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού να βασίζεται στη δόμηση συγκεκριμένης πολιτικής η οποία θα στοχεύει στη διασφάλιση αειφόρου ανάπτυξης μέσω της ποιοτικής διαφοροποίησης του προσφερόμενου προϊόντος. Μέσα από την παρούσα διπλωματική εργασία και την συνδρομή των ευρημάτων της ποιοτικής της έρευνας επιχειρείται προσπάθεια παρουσίασης των προκλήσεων και των προοπτικών ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα ενώ κεντρικό σημείο αναφοράς της έρευνας αποτελεί η ανάπτυξη των ερασιτεχνικών τμημάτων του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιά (Ο.Σ.Φ.Π.).
Challenges and prospects for the development of amateur sport: The case of Olympiacos.
Keywords: Αθλητισμός - Διοίκηση και οργάνωση; Αθλητικά σωματεία - Διοίκηση και οργάνωση; Sports - Management; Athletics clubs - Management; Ερασιτεχνικός αθλητισμός; Κεντρική πολιτική διοίκηση; Ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού; Oλυμπιακός; Non-professional sport; Central administration policy; Upgrading of non-professional sport; Olympiacos