Πολιτική και Άμεσες Ξένες Επενδύσεις : Η περίπτωση της Ελλάδας - Λάσκος, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Η επίδοση της Ελλάδας στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων παρουσιάζεται διαχρονικά ασταθής. Ωστόσο φαίνεται πως αιτία της εν λόγω αστάθειας δεν αποτελεί αποκλειστικά η άσχημη κατάσταση των μακροοικονομικών στοιχείων της χώρας αλλά εξίσου σημαντικό ρόλο φαίνεται πως διαδραματίζουν οι πολιτικές συνθήκες που αποτρέπουν τους επενδυτές να επιλέξουν την Ελλάδα. Η παρούσα εργασία επιχειρεί να αποδείξει τoν προηγούμενο ισχυρισμό μέσω της δημιουργίας ενός οικονομετρικού μοντέλου που μελετά και ποσοτικοποιεί την επίδραση των πολιτικών παραγόντων στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.
Politics and Foreign Direct Investments : Case study of Greece
Keywords: Επενδύσεις. ξένες; Ανταγωνισμός; Επενδύσεις. ξένες--Ελλάδα; Άμεσες ξένες επενδύσεις; Οικονομετρικό μοντέλο; Πολιτικοί παράγοντες; Ελλάδα