Βουλευτικές εκλογές 1946-1964: Τα εκλογικά αποτελέσματα στην Μεσσηνία - Μήτση, Μαρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Η εργασία «ακολουθεί» τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 1946, τις πρώτες εκλογές μετά από την Κατοχή, ως και το 1964 ένα βήμα πριν από την Χούντα με στόχο να αποτυπώσει το πώς οι πολιτικές ανακατατάξεις και οι ιδεολογικές μετεξελίξεις εγγράφονται στα αποτελέσματα τους. Επικεντρώνεται όμως στα εκλογικά αποτελέσματα της Μεσσηνίας, προκειμένου να αποδειχτεί το πώς οι τοπικές ιδιαιτερότητες, οι γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, τα πρόσωπα, και οι δεσμοί εξουσίας τα διαμορφώνουν, ενώ ανιχνεύονται μέχρι σήμερα στις εκλογικές προτιμήσεις ενός τόπου επιβεβαιώνοντας την διαχρονικότητα τους.
Keywords: Ελλάδα. Βουλή -- Εκλογές -- Ιστορία -- 20ός αιώνας; Πολιτικές εκλογές -- Ελλάδα -- Μεσσηνία -- Ιστορία -- 20ός αιώνας; Πολιτικά κόμματα -- Ελλάδα -- Μεσσηνία -- Ιστορία -- 20ός αιώνας; Ελλάδα -- Πολιτική και διακυβέρνηση -- 1935-1967; Πολιτική και διακυβέρνηση 1946-1964; Εκλογές 1946-1964; Πολιτικά κόμματα; Ελλάδα; Μεσσηνία; Βουλή; Ιστορία 20ος αιώνας; Κοινωνικές συνθήκες; Politics and Goverment 1946-1964; Elections 1946-1964; Political parties; Greece; Messinia; Voule; History 20th century; Social conditions