Αλέξανδρος Δελμούζος (1880-1956). Η ζωή, το έργο και η εποχή του - Γιαννακοπούλου, Αγγελική (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Η εργασία αυτή πραγματεύεται την προσωπικότητα του Αλέξανδρου Δελμούζου ο οποίος υπήρξε κύριος εκπρόσωπος του δημοτικισμού στην εκπαίδευση. Ο ίδιος είχε ιδρύσει και το Πειραματικό σχολείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο Δελμούζος ήταν μία φυσιογνωμία η οποία όσον αφορά στα ζητήματα της εκπαίδευσης κατηγορήθηκε έντονα, ενώ την ίδια στιγμή η συμβολή του προς την κατεύθυνση αυτή εκθειάσθηκε σε μεγάλο βαθμό.
Keywords: Δελμούζος , Αλέξανδρος Π. , 1880-1956; Εκπαιδευτικοί -- Ελλάδα -- Βιογραφία; Εκπαίδευση -- Ελλάδα -- Ιστορία -- 20ός αιώνας; Ελληνική γλώσσα, Νέα -- Μελέτη και διδασκαλία -- Ελλάδα -- Ιστορία -- 20ός αιώνας; Α. Δελμούζος; Παιδαγωγική; Σχολείο Εργασίας; Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση; Γλωσσικό Ζήτημα; Δημοτική; Καθαρεύουσα; Εκπαιδευτικός Όμιλος; A. Delmouzos; Pedagogy; Work School; Educational Reform; Language Question; Vernacular Language; Purist Greek Language; Educational Association