Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Οι πτυχές της Ηλεκτρονικής Προσβασιμότητας, Ηλεκτρονικής Συμπερίληψης και Ηλεκτρονικής Συμμετοχής ως στρατηγικές προώθησης της ενεργής συμμετοχής των πολιτών - Ζησοπούλου, Ευαγγελία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2019)
Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση αποτελεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα, το οποίο καλείται να αναδιαμορφώσει το ρόλο των πολιτών σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό πολίτευμα. Η εφαρμογή των δυνατοτήτων που παρέχονται από τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών, με έμφαση στη διευκόλυνση κάθε είδους συνδιαλλαγής μεταξύ του πολίτη και του Κράτους, δύναται να δημιουργήσει ένα ικανό και αποτελεσματικό σύστημα διαλειτουργικότητας, το οποίο θα μπορεί να ενεργήσει ως σύνδεσμος, που επιτρέπει την αλληλεπίδραση ενός μεγάλου αριθμού κοινωνικών εταίρων με τις δημόσιες διαδικασίες λήψης απόφασης. Η διαλειτουργικότητα και αλληλεπίδραση που επιτυγχάνεται δύναται να εξασφαλίσει ένα πλέον δημοκρατικό κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο, εντός του οποίου θα αναδιατυπώνεται ο ρόλος της συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών σε μία λιγότερο αντιπροσωπευτική και πιθανόν αμεσότερη έκδοση της σύγχρονης Δημοκρατίας.
EGovernment: The aspects of eAccessibility, eInclusion and eParticipation as a strategy to promote active citizenship
Keywords: Ηλεκτρονική διακυβέρνηση; Δημοκρατία; Δημόσια διοίκηση; Ηλεκτρονική πρόσβαση; Ηλεκτρονική ένταξη; Ηλεκτρονική συμμετοχή; Ηλεκτρονική δημοκρατία; Δημοκρατικό έλλειμμα