Το twitter ως εργαλείο πολιτικής επικοινωνίας και η περίπτωση του ελληνικού δημοψηφίσματος - Μωραΐτης, Πέτρος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Οι παραδοσιακές μορφές ενημέρωσης, διαλόγου, κοινωνικοποίησης και επικοινωνίας δεν έχουν αμφισβητηθεί ποτέ άλλοτε όσο στις μέρες μας. Στο κοινωνικοπολιτικό πεδίο και ιδιαίτερα στον χώρο της πολιτικής, οι νέες διαδικτυακές πλατφόρμες και τα κοινωνικά δίκτυα που αναπτύσσονται μέσα σε αυτές φαίνεται να κερδίζουν με γοργούς ρυθμούς την προτίμηση των πολιτών. Ανάμεσα στα διάφορα περιβάλλοντα κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter σύντομα ξεχώρισε ως το πιο πρόσφορο πεδίο για την ανάπτυξη πολιτικού διαλόγου, την ενημέρωση για την πολιτική επικαιρότητα και τη δημιουργία μιας αμεσότερης σχέσης μεταξύ πολιτικών προσώπων / φορέων και πολιτών. Με αφορμή αυτή τη σκέψη, η παρούσα διπλωματική εργασία έχει στόχο να εξετάσει τη χρήση του Τwitter ως μέσου συμμετοχής στη συζήτηση που προηγήθηκε ενός γεγονότος με ιστορικά χαρακτηριστικά, όπως ήταν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 στην Ελλάδα.
Twitter as a tool of political communication: the greek referendum case
Keywords: Κοινωνικά δίκτυα; Δημοψήφισμα; Πολιτική συμμετοχή; Twitter; Μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Πολιτική επικοινωνία; Ελληνικό δημοψήφισμα