Πλαίσια και δείκτες διαβάθμισης πολιτικού κινδύνου και ανάλυση επιπτώσεων - Ψυχογυιός, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι αρχικά να παρουσιάσει το θεωρητικό πλαίσιο που διαμορφώνει τον πολιτικό κίνδυνο, τους δείκτες που χρησιμοποιούνται για να τον μετρήσουν καθώς επίσης και τις επιπτώσεις του. Αυτό θα γίνει με δυο τρόπους: αρχικά θα γίνει μια βιβλιογραφική επισκόπηση πρωτογενών και δευτερογενών πηγών και στη συνέχεια για γίνει μια εμπειρική μελέτη περίπτωσης με τη χρήση ποσοτικών δεδομένων. Στόχος είναι να ελέγξουμε αν ένα θεωρητικό υπόδειγμα πολιτικού κινδύνου δίνει παρόμοια αποτελέσματα όπως μία εμπορική προσέγγιση μέτρησης όπως αυτή του χάρτη πολιτικού κινδύνου της ΑΟΝ. Για την μελέτη περίπτωσης θα χρησιμοποιήσουμε δεδομένα που αφορούν την Ελλάδα και Τουρκία.
A framework of political risk, its rating indicators and its impact analysis
Keywords: Διαχείριση κινδύνου; Πολιτική σταθερότητα; Πολυεθνικές εταιρίες; Πολιτικός κίνδυνος; Δείκτης πολιτικού κινδύνου