Τα στρατιωτικά δρώμενα στο Ελληνικό Κράτος από τις εκλογές της 26ης Ιανουαρίου 1936 έως και την κατάληψη της Αθήνας από τους Γερμανούς (27 Απριλίου του 1941), υπό το πρίσμα του Αλέξανδρου Παπάγου - Δημόπουλος, Βασίλειος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Η Διπλωματική Διατριβή σχετίζεται με το αποκορύφωμα της πολιτικής και κοινωνικής διαμάχης στην Ελλάδα κατά την εποχή του Μεσοπολέμου, προϊόν της οποίας υπήρξε η Δικτατορική πορεία που ακολούθησε η χώρα, με τον παλαιό Στρατιωτικό ηγέτη και Αρχηγού Κόμματος των Ελευθεροφρόνων, Ιωάννη Μεταξά, να αποκτά το εν λόγω αξίωμα. Εντός της Διατριβής, επίσης, αναφέρονται οι τρόποι με τους οποίους οργανώθηκε η Ελλάδα μέχρι και την ύστατη συμμετοχή της στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπό το πρίσμα του Αλέξανδρου Παπάγου, που ορίστηκε Αρχηγός των Ένοπλων Δυνάμεων και οδήγησε την χώρα στην απώθηση των Ιταλικών Στρατευμάτων από τα βουνά της Πίνδου.
Keywords: Ελλάδα -- Ιστορία -- 1917-1944; Ελλάδα -- Πολιτική και διακυβέρνηση -- 1935-1967; Ελλάδα -- Ιστορία, Στρατιωτική -- 20ός αιώνας; Παγκόσμιος Πόλεμος, 1939-1945 -- Εκστρατείες -- Ελλάδα; Παγκόσμιος Πόλεμος, 1939-1945 -- Ελλάδα; Παπάγος , Αλέξανδρος , 1883-1955; Μεταξάς , Ιωάννης , 1871-1941; Βενιζέλος , Ελευθέριος , 1864-1936; Εκλογές; Παλινόρθωση; Παπάγος; Μεταξάς; Βενιζέλος; Ελληνοϊταλικός Πόλεμος; Ράιχ; Εισβολή; Απώθηση; Elections; Restoration; Papagos; Metaxas; Venizelos; Greco-Italian War; Reich; Invasion; Repulsion