Πολιτική Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις στις Πολυεθνικής Επιχειρήσεις - Τσίρου, Νίκη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2015)
Κατά κοινή ομολογία η πολιτική επικοινωνία και οι δημόσιες σχέσεις στις πολυεθνικές επιχειρήσεις έχουν μεγάλη αξία λόγω της συνεχούς αύξησης κερδών. Παρ’ όλα αυτά αυτοί οι δύο κλάδοι έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σκοπός της εργασίας, είναι να δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα γύρω από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις σε συνάρτηση με την πολιτική επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει εμβάθυνση σε πρώτο πλάνο περί ιστορίας, προέλευσης και των κλάδων που ανήκει η πολιτική επικοινωνία και έπειτα στους διάφορους ορισμούς που αποδίδονται σε αυτή καθώς δεν έχουν καθοριστεί επίσημοι όροι. Στην συνέχεια, έπεται μια εξιστόρηση σχετικά με το παρελθόν των δημόσιων σχέσεων και θα συναντήσουμε επίσημους ορισμούς και τους στόχους της. Επιπλέον, θα αναφερθούμε στην εξέλιξη,στην ανάπτυξη, και στην οικονομική κατάσταση που διαθέτει σήμερα. Παράλληλα, δεν θα παραληφθεί να αναφερθούν οι κατηγορίες κοινού, οι δημόσιες σχέσεις στην κρατική και στην ιδιωτική επιχείρηση και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από αυτή. Ακόμη, θα περιγράψουμε την κατάσταση που επικρατεί ως προς την παγκοσμιοποίηση και στις πολυεθνικές επιχειρήσεις, για τις διεθνείς επενδύσεις και για τον αναπτυξιακό κύκλο επενδύσεων. Τέλος, θα δοθεί ένας τελικός ορισμός σχετικά με την πολυεθνική επιχείρηση και οι στόχοι και τα πλεονεκτήματα της πολιτικής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.
Political Communication and Public Relations in Multinational Enterprises
Keywords: Επικοινωνία στην πολιτική; Δημόσιες σχέσεις; Πολυεθνικές επιχειρήσεις; Παγκοσμιοποίηση; Διεθνείς οικονομικές σχέσεις; Πολιτική Επικοινωνία; Δημόσιες Σχέσεις; Πολυεθνικές Επιχειρήσεις; Αναπτυξιακός Κύκλος Επενδύσεων