Μετρηση αποδοσης κατανεμημενων συστηματων NoSQL ΒΔ - Κοντογίαννη, Ελένη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι η διερεύνηση και η καταγραφή της απόδοσης των NoSQL Βάσεων Δεδομένων, τη διερεύνηση των βάσεων δεδομένων γράφων, την εξερεύνηση του εργαλείου Tigergraph και του LDBC SNB, την εγκατάσταση και χρήση και μέτρηση απόδοσης του εργαλείου μας . Γίνεται μία αναφορά στον ορισμό των βάσεων δεδομένων NoSQL , την ιστορία τους και τα υπάρχοντα είδη τους. Αναλύεται με εκτενή τρόπο, τι είναι, τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και η χρήση των βάσεων δεδομένων γράφων. Επίσης γίνεται μία αναφορά στα εργαλεία αξιολόγησης Βάσεων Δεδομένων και ιδιαίτερα αναλύεται το εργαλείο LDBC SNB, η δομή, τα χαρακτηριστικά, τα φόρτια εργασιών και η χρήση του στη συγκεκριμένη εργασία. Τέλος εξερευνάται η Βάση Δεδομένων που θα χρησιμοποιηθεί για την μέτρηση απόδοσης, περιγράφεται τη διαδικασία μέτρησης της απόδοσης και παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της μέτρησης .
Measuring performance of distributed NoSQL database systems
Keywords: NoSQL ΒΔ; Βάσεις δεδομένων γράφων; Μέτρησή απόδοσης ΒΔ; LDBC SNB; Tigergraph