Εκτίμηση ευαλωτότητας του αστικού πληθυσμού σε καύσωνες με τη χρήση κοινωνικοοικονομικών δεδομένων: η περίπτωση μελέτης της Αθήνας - Ζηλιασκόπουλος, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Στην ανάλυση ευαλωτότητας των κοινωνικοοικονομικών τομέων της κεντρικής Αθήνας, εξετάστηκαν οι πιθανές επιπτώσεις των καυσώνων και της υπερβολικής ζέστης στον πληθυσμό της. Μέσα από τα ευρήματά της, βρέθηκαν σημαντικά ευρήματα που μπορούν να συμβάλλουν στην κατανόηση της σχέσης μεταξύ των κοινωνικοοικονομικών μεταβλητών και των αρνητικών επιπτώσεων τέτοιων κλιματικών φαινομένων.
Αριθμός Εισαγωγής: 013758 cd
Keywords: Φαινόμενο του θερμοκηπίου, Ατμοσφαιρικό -- Κοινωνικές απόψεις -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Φαινόμενο του θερμοκηπίου, Ατμοσφαιρικό -- Οικονομικές απόψεις -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Κλιματολογικές αλλαγές -- Κοινωνικές απόψεις -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; machine learning; ανάλυση ευαλωτότητας; ακραία ζέστη; socioeconomic vulnerability; κλιματική κρίση; Παγκόσμια θέρμανση -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες