Η Ιστορία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (1911-1944) - Βασιλοπούλου, Νικολέττα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Η ιστορία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (1911-1944) φαίνεται να ξετυλίγεται από την ελληνική μυθολογία και να κορυφώνεται μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Η πολεμική δράση της υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική στους Βαλκανικούς Πολέμους και στους δύο Παγκόσμιους Πόλεμους. Tέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως το σημαντικότερο ορόσημο που σημάδεψε την πορεία της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν η εξέλιξή της ως μια ξεχωριστή και μοναδική Ενότητα με τις υπεράνθρωπες δράσεις των Ελευθέριου Βενιζέλου-Αλέξανδρου Ζάννα (1929- 1931).
Keywords: Ελλάδα. Αεροπορία -- Ιστορία; Ελλάδα. Αεροπορία -- Ιστορία -- 20ος αιώνας; Ελλάδα -- Ιστορία, Στρατιωτική -- 20ος αιώνας; Ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας; Υπολοχαγός Δημήτρης Καμπέρος; Στρατιωτική Αεροπορία; Ναυτική Αεροπορία; Βαλκανικοί Πόλεμοι; Μικρασιατική Εκστρατεία; Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος; Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος; Καταμερισμός μάχης; Ενοποίηση αεροποριών; History of the Air Force; Lieutenant Dimitris Kamberos; Air Force; Navy Air Force; Balkan Wars; Asia Minor Campaign; World War I; World War II; Division of combat; Air force unification