Η πολιτική για την Αξιολόγηση του Προσωπικού στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση: Η Περίπτωση του Νοσοκομείου ΚΑΤ - Δερμιτζάκη, Δέσποινα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2020)
Η σύγχρονη δημόσια διοίκηση έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονων συζητήσεων, οι οποίες επικεντρώνονται στους τρόπους βελτίωσής της, ώστε να καταστεί πιο αποδοτική, διευκολύνοντας τους πολίτες και τη λειτουργία της οικονομίας. Η κεντρική στόχευση της παρούσας εργασίας έγκειται στην αποσαφήνιση της έννοιας της αξιολόγησης και στη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων αναφορικά με την εισαγωγή της στο ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ). Για να γίνει κατανοητό βέβαια το παραπάνω απαιτείται μια ανάλυση του πεδίου της δημόσιας διοίκησης, κάτι που θα επιτευχθεί μέσα από τη μελέτη εννοιών όπως η γραφειοκρατία και το νέο δημόσιο μάνατζμεντ, αλλά και της επίδρασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως φορέα που προωθεί τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις. Στη συνέχεια, θα μελετηθούν οι παθογένειες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, η οποία, παρά τις προσπάθειες που έχουν σημειωθεί, δεν έχει ακόμα υιοθετήσει ένα συγκροτημένο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων φορέων. Τέλος, όπως προαναφέρθηκε, θα διατυπωθούν προτάσεις γύρω από την εισαγωγή της στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Personnel Evaluation in the Greek Public Administration: The Case of «ΚΑΤ» Hospital
Keywords: Δημόσια διοίκηση; Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Αξιολόγηση; Αξιολόγηση; Δημόσια διοίκηση; Διοικητική μεταρρύθμιση; Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου