Χρηματοοικονομική ανάλυση και σύγκριση των εταιρειών Μέλισσα Κικιζάς Α.Β.Ε.Ε. και Barilla misko A.B.E.E. - Παφύλιας, Σταμάτιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Στην παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή επιχειρούμε να αναλύσουμε και να συγκρίνουμε δυο σημαντικές εταιρείες στο κλάδο παραγωγής τροφίμων(ζυμαρικών) της Μέλισσα Κικιζάς και Barilla Misko , κατά την διάρκεια των ετών 2020 ως 2022. Η ανάλυση που θα παρακολουθήσουμε έγινε με τη χρήση αριθμοδεικτών, με στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων των υπό μελέτη εταιρειών. Συγκεκριμένα θα αναλυθούν οι δείκτες ρευστότητας, αποδοτικότητας, δραστηριότητας και βιωσιμότητας. Η επιλογή των εταιρειών έγινε λόγω της σημαντικότητας του συγκεκριμένου προϊόντος για το αγοραστικό κοινό, αφού τα ζυμαρικά είναι ένα προϊόν φθηνό και προσιτό σε όλες τιε κοινωνικές τάξεις και μαγειρεύεται σχετικά εύκολα. Επίσης θα παρουσιαστούν και κάποια ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες για τα ζυμαρικά αλλά και τις δύο εταιρείες, ενώ στο τέλος θα καταλήξουμε και σε συμπεράσματα μεταξύ τους, όπου ο ανταγωνισμός φαίνεται να είναι σκληρός, αλλά και συνάμα κερδοφόρος, αφού δεν φαίνεται να επηρεάζεται ιδιαίτερα ο κλάδος από την κρίση της πανδημίας.
Financial Analysis and comparison of the companies Melissa Kikizas A.V.E.E. and Barilla misko A.V.E.E.
Μ.Δ.Ε. 104
Keywords: Χρηματοοικονομική ανάλυση; Αριθμοδείκτες (Οικονομική); Εταιρείες -- Αξιολόγηση; Αριθμοδείκτες; Μέλισσα; Κέρδη; Χρηματοοικονομική ανάλυση; Barilla; Indicators; Profit; Financial analysis