Η ανάπτυξη ενός γυναικείου ποδοσφαιρικού τμήματος για τον σύλλογο του Αστέρα Τρίπολης - Κυδωνιάτη, Ελένη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται το γυναικείο ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα, την ανάπτυξη ενός γυναικείου τμήματος ποδοσφαίρου για τον ήδη ενεργό ποδοσφαιρικό σύλλογο του Αστέρα Τρίπολης. Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ένα παγκόσμιο άθλημα του οποίου η δημοτικότητα αυξάνεται ραγδαία. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro), το γυναικείο ποδόσφαιρο αποτελεί το πιο πολλά υποσχόμενο άθλημα για την αθλητική βιομηχανία, αναφορικά με την ανάπτυξή του. Συνεπώς, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα επικερδές προϊόν για έναν ήδη ενεργό ποδοσφαιρικό σύλλογο. Ο Αστέρας Τρίπολης αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική Κατηγορία για περισσότερα από 10 χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει γυναικεία ομάδα. Σκοπός της εργασίας είναι να παρουσιαστεί ένα πλάνο για το πώς θα μπορούσε ο Αστέρας Τρίπολης να αποκτήσει γυναικεία ομάδα, μέσα από τη συγχώνευσή του με έναν ενεργό γυναικείο ποδοσφαιρικό σύλλογο της περιοχής, τον Άρη Τρίπολης. Για να συλλεχθούν οι απαραίτητες πληροφορίες, διεξήχθη έρευνα μέσω συνέντευξης με τον πρόεδρο του ενεργού συλλόγου γυναικείου ποδοσφαίρου, Άρη Τρίπολης, ο οποίος δύναται να συγχωνευθεί με τον Αστέρα Τρίπολης, εφόσον υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση αναφορικά με το πλάνο, τους στόχους και τις πολιτικές της νέας ομάδας. Η συνέντευξη επικεντρώθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο άθλημα στην εποχή μας και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύλλογος. Οι ερωτήσεις της συνέντευξης είναι οι ακόλουθες: 1) Ποια είναι η παρούσα κατάσταση του συλλόγου από οικονομική σκοπιά; 2) Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, στην οποία αγωνίζεται ο Άρης Τρίπολης; 3) Με ποιους τρόπους καλύπτονται αυτά τα έξοδα; 4) Θα ήσασταν θετικός σε ενδεχόμενο συγχώνευσης με τον ποδοσφαιρικό σύλλογο του Αστέρα Τρίπολης, εάν σας παρεχόταν η απαραίτητη ενημέρωση αναφορικά με τη στρατηγική και το πλάνο που θα ακολουθηθεί;
The development of a women's football team for the football club of Asteras Tripolis
Keywords: Ποδόσφαιρο - Διοίκηση και οργάνωση; Επαγγελματικός αθλητισμός - Διοίκηση και οργάνωση; Στρατηγικός σχεδιασμός - Διοίκηση και οργάνωση; Επιχειρησιακός σχεδιασμός; Soccer - Management; Professional sports - Management; Strategic planning - Management; Business planning; Γυναικείο ποδόσφαιρο; Άρης Τρίπολης; Αστέρας Τρίπολης; Διοίκηση; Στρατηγικός Σχεδιασμός; Women's football; Aris Tripolis; Asteras Tripolis; Management; Strategic planning