Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η εφαρμογή στον Δήμο Θεσσαλονίκης - Μαραγκοζίδης, Ανέστης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως αντικείμενο την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα γενικά, την ανάλυση των εφαρμογών για τον σκοπό αυτό στον Δήμο Θεσσαλονίκης και ειδικότερα την εφαρμογή της μέσω της ειδικότερης εφαρμογής Γεωχωρικού συστήματος πληροφοριών (G.I.S.) Για την πραγματοποίησή της μελετήθηκαν πηγές πληροφοριών από το ίντερνετ, σχετικά άρθρα και απόψεις μελετητών. Στο πρώτο κεφάλαιο της πτυχιακής αυτής εργασίας αναφέρονται τα γενικά χαρακτηριστικά της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η έννοιά της, οι μορφές της, οι στόχοι της, τα οφέλη και οι κίνδυνοι. Το δεύτερο κεφάλαιο εστιάζει στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στις Υπηρεσίες του. Παρουσιάζονται οι τρόποι με τους οποίους αυτός ο Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης κινείται στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τις επί μέρους Υπηρεσίες του, αναλύοντας περισσότερο τον τομέα ανοιχτά δεδομένα και τον τομέα πολεοδομίας καθώς και την γεωγραφική τους παρουσίαση-απεικόνιση μέσω του Γεωχωρικού συστήματος πληροφοριών (G.I.S.).
E-Government and Local Government. Implementation in the Municipality of Thessaloniki
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Διακυβέρνηση; Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Ηλεκτρονική διακυβέρνηση; Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών