Η Αξιολόγηση της απόδοσης των Δημοσίων Υπαλλήλων στο χώρο της Υγείας - Βεντηρόζου, Παναγιώτα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Στα πλαίσια της συγγραφής της μεταπτυχιακής μου εργασίας, αποφάσισα να ασχοληθώ με τη διαδικασία της αξιολόγησης της απόδοσης των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα που εργάζονται στο χώρο της υγείας. Στη παρούσα εργασία επιχείρησα να παρουσιάσω και ν΄ αναλύσω το βαθμό ικανοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων στο χώρο της Υγείας. Τα μέρη της εργασίας είναι δύο: Τo πρώτο μέρος βασίστηκε στη βιβλιογραφία και το δεύτερο στην έρευνα. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει 7 ενότητες. Στη πρώτη ενότητα γίνεται μία μικρή ιστορική αναδρομή της αξιολόγησης των Δημοσιών Υπαλλήλων. Στη δεύτερη ενότητα, γίνεται μία αναφορά σε βασικές έννοιες που αφορούν τη διαδικασία της αξιολόγησης. Στην τρίτη ενότητα καταγράφεται ο σκοπός τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Αξιολόγησης της απόδοσης. Στη συνέχεια (ενότητα 4) καταγράφονται οι μέθοδοι της αξιολόγησης της Απόδοσης. Στην ενότητα 5, αναλύεται η αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων όπως ισχύει σήμερα στην Ελλάδα. Στην ενότητα 6 αναλύεται η πρακτική στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος στην έβδομη ενότητα παρουσιάζονται συνοπτικά κάποιες προκλήσεις και ευκαιρίες που εμφανίζονται στον δημόσιο τομέα και μπορούν να ενισχυθούν μέσα από την Αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων. Το ερευνητικό μέρος αποτελείται από 2 ενότητες. Ειδικεύεται στο βαθμό ικανοποίησης από την αξιολόγηση της απόδοσης των υπαλλήλων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα και συγκεκριμένα στο χώρο της Υγείας. Οι 2 φορείς που εξετάστηκαν είναι το ΕΚΑΒ Τρίπολης και το Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ». Στην πρώτη ενότητα παρουσιάζονται τα στοιχεία και τα αποτελέσματα από τη συλλογή ερωτηματολογίων από το ΕΚΑΒ Τρίπολης και στη δεύτερη ενότητα από το Π.Γ.Ν.Τ.
THE EVALUATION OF THE PERFORMANCE OF CIVIL SERVANTS IN THE FIELD OF HEALTH
Μ.Δ.Ε. 313
Keywords: Αξιολόγηση, Δημόσιος τομέας, Δημόσια διοίκηση