Κοινοβουλευτικές Τάσεις: Τυπολογία των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου 2009-2015 - Καράμπελας, Πολυχρόνης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Η παρούσα εργασία εξετάζει τα δημογραφικά στοιχεία των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου για το διάστημα από την έναρξη της ΙΓ΄ βουλευτικής περιόδου (04 Οκτωβρίου 2009) έως και τη λήξη της ΙΣΤ΄ βουλευτικής περιόδου (28 Αυγούστου 2015). Αρχικά γίνεται μια σύντομη περιγραφή του πολιτικού συστήματος στο οποίο ανήκει αυτή η περίοδος αλλά και στο πολιτικό σύστημα που προηγήθηκε της περιόδου. Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα ευρήματα της καταγραφής και της ανάλυσης των δημογραφικών στοιχείων των βουλευτών συνολικά για ολόκληρη την περίοδο. Ακολουθεί η παρουσίαση των ευρημάτων ανά βουλευτική περίοδο και ανά εκλογική περιφέρεια. Τέλος παρουσιάζεται το συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από τα στοιχεία που καταγράφηκαν, μια συνοπτική αναφορά στους περιορισμούς της καταγραφής και τα προβλήματα που ανέκυψαν και προτάσεις για περαιτέρω μελλοντικές έρευνες στο αντικείμενο.
Parliamentary Trends: Typology of Members of the Greek Parliament 2009-2015
Keywords: Πολιτικά κόμματα--Ελλάδα; Ελλάδα--Βουλή; Ελλάδα--Πολιτική και διακυβέρνηση; Κοινοβουλευτική πρακτική--Ελλάδα; Κοινοβούλιο; Τάσεις; Βουλευτές; Δημογραφία; Ελλάδα