Αξιολόγηση των οικονομικών τμημάτων των ελληνικών πανεπιστημίων - Δελακόβια, Σταματίκη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2012)
Η αξιολόγηση σαν λέξη σήμερα είναι πολύ κοινή και γνώριμη καθώς ηχεί παντού και σχεδόν από όλους σε επίπεδο τόσο επιχειρηματικό π.χ. τράπεζες και επιχειρήσεις όσο και οικονομικό, λόγου χάρη η οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Στην παρούσα εργασία αναλύεται η αξιολόγηση των οικονομικών πανεπιστημίων και των αντίστοιχων τμημάτων της χώρας μας. Επιχειρείται μια συγκριτική ανάλυση με τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά ιδρύματα διεθνώς με σκοπό τον εντοπισμό τυχόν αδυναμιών ή ελλείψεων και τον καθορισμό των βελτιώσεων. Η ανάλυση αυτή καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική από την στιγμή που το κρινόμενο ίδρυμα είναι κυρίως αυτό που θα καθορίσει και την επαγγελματική αλλά και μετέπειτα εκπαιδευτική σταδιοδρομία του εκάστοτε υποψήφιου. Από την άλλη πλευρά, οι φορείς που χρηματοδοτούν τα πανεπιστήμια με τον τρόπο αυτό είναι σε θέση να κρίνουν την αποτελεσματική χρήση των πόρων τους και να κατευθύνουν την έρευνα σε εξελισσόμενα πεδία.
Μ.Δ.Ε. 4
Keywords: Πανεπιστήμια -- Ελλάδα -- Αξιολόγηση; Εκπαίδευση, Ανώτατη -- Αξιολόγηση; Αξιολόγηση; Πανεπιστήμια; Εκδόσεις; Τεχνικές αξιολόγησης; Οικονομικά τμήματα