Ανάλυση και Εκτίμηση Κινδύνων με τη χρήση του ISM Code και του TMSA Μελέτη περίπτωσης Ναυτιλιακής εταιρείας με ελληνόκτητο στόλο δεξαμενόπλοιων - Τσιρώνη, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η παρούσα εργασία προβαίνει σε μια λεπτομερή συγκριτική ανάλυση μεταξύ του International Safety Management (ISM) Code και του Tanker Management and Self-Assessment (TMSA), με έμφαση στον τρόπο με τον οποίο το TMSA επιπλέον συμβάλλει στην ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματική διαχείριση στο ναυτιλιακό περιβάλλον. Μέσα από μια αναλυτική παρουσίαση των δομών και των αρχών των δύο προτύπων, καθώς και με τη χρήση πρακτικών παραδειγμάτων από μια ναυτιλιακή εταιρεία, εξετάζουμε την αποτελεσματικότητα και τις διαφοροποιήσεις του TMSA σε σχέση με το ISM Code. Κατά τη διάρκεια της ανάλυσης, παρουσιάζουμε τον τρόπο με τον οποίο το TMSA επιδρά στη ναυτιλιακή βιομηχανία, προωθώντας την αυτοαξιολόγηση, την ενσωμάτωση βέλτιστων πρακτικών και την εξέλιξη της ποιότητας των λειτουργιών. Τα παραδείγματα που προσφέρονται από τη ναυτιλιακή εταιρεία αποκαλύπτουν πώς το TMSA μετατρέπει τις θεωρητικές αρχές σε πρακτικές εφαρμογές, δημιουργώντας μια περιβάλλουσα προσέγγιση προς τη βελτίωση. Συνολικά, η εργασία αυτή παρουσιάζει τον σημαντικό ρόλο του TMSA στο περιβάλλον της ναυτιλίας, αναδεικνύοντας τις προστιθέμενες αξίες που προσφέρει στη βελτίωση της ασφάλειας, της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.
Risk Analysis and Assessment using the ISM Code and TMSA Case study of a shipping company with a Greek-owned fleet of tankers
Keywords: Ναυτιλιακές επιχειρήσεις; Ναυτιλία; Διαχείριση κινδύνου; ISM Code; TMSA; αυτοαξιολόγηση; ασφαλής διαχείριση