Η Διοικητική Αρχιτεκτονική με το Πρόγραμμα Καλλικράτης σε Σύγκριση με το Σχέδιο Καποδίστρια. Μελέτη Περίπτωσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου - Πιερράκου, Αναστασία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2019)
Στόχος της συγκεκριμένης εργασίας είναι η περιγραφή της δομής του Προγράμματος Καποδίστρια και του Προγράμματος Καλλικράτη, η αναφορά βασικών σημείων τους στο κομμάτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γενικά για την Ελλάδα, αλλά και συγκεκριμένα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μιας ιδιαίτερης περίπτωσης που ξεχωρίζει διότι αποτελείται μόνο από νησιά καθιστώντας την διοίκηση τους δυσχερή. Ξεκινώντας από το 1997 όπου ψηφίστηκε το Πρόγραμμα Καποδίστρια και εν συνεχεία το 2010 στο Πρόγραμμα Καλλικράτη, καταλήγοντας στο πιο πρόσφατο μεταρρυθμιστικό σχέδιο το 2018 με το όνομα “Κλεισθένης 1” αναφέρονται οι μεταρρυθμιστικές αλλαγές τους και πως προσαρμόστηκε η χώρα σε αυτές τις αλλαγές
The Administrative Architecture with the Kallikratis Project Compared to the Kapodistrias Project. The Case Study of the Southern Aegean Region
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Περιφερειακός προγραμματισμός; Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Πρόγραμμα Καλλικράτης; Σχέδιο Καποδίστριας; Νησιωτικότητα; Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου