Ιατρικός τουρισμός: Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές στον ελλαδικό χώρο. - Πλασσαράς, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2014)
Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται αναλυτικά το θέμα «Ιατρικός Τουρισμός: Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές στον Ελλαδικό Χώρο». Αρχικά θα παρουσιαστεί γενικά ο ιατρικός τουρισμός και θα γίνει μια προσπάθεια ορισμού του φαινομένου αυτού. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν η ιστορική εξέλιξη του ιατρικού τουρισμού, οι μορφές του σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του, οι προϋποθέσεις για την ύπαρξή του και τα εμπόδια που προκύπτουν κατά την εφαρμογή του. Επιπρόσθετα θα αναλυθούν ο ρόλος που έχει και που πρέπει να έχει ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας και πώς επιτυγχάνεται η προώθηση του ιατρικού τουρισμού. Τέλος θα παρουσιαστεί η κατάσταση που βρίσκεται ο ιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα και οι προσπάθειες που έχουν γίνει και πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξή του καθώς και κάποια συμπεράσματα – προτάσεις που αν εφαρμοστούν ίσως καταφέρει η Ελλάδα να αναπτύξει και να τελειοποιήσει την ελληνική βιομηχανία του ιατρικού τουρισμού.
Αριθμός Εισαγωγής: 010656-010657 cd
Keywords: Ιατρικός τουρισμός -- Ελλάδα; Ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας -- Ελλάδα; Εθνικά συστήματα υγείας -- Ελλάδα; Υγεινομική πολιτική -- Ελλάδα; Ιατρικός τουρισμός; Ιατρικός τουρίστας; Ανάπτυξη; Σωματική και ψυχική ευεξία; Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας; Medical tourism; Medical tourist; Development; Physical and mental well being; Public and private sector