Η εκπαίδευση ενηλίκων ως επαγγελματική εκπαίδευση - Σνέιθ, Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2013)
Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται την εκπαίδευση ενηλίκων ως επαγγελματική εκπαίδευση, ό όρος εκπαίδευση ενηλίκων σύμφωνα με τον Βεργίδη (2005) ανάγεται στον Πλάτωνα και στην πολιτική θέσμιση της αρχαίας ελληνικής πόλης. σήμερα η εκπαίδευση ενηλίκων αναφέρεται στην προσπάθεια βελτίωσης του μορφωτικού επιπέδου των ευπαθών κοινωνικών τάξεων. Γρήγορα όμως προσέλαβε πολλές ακόμα μορφές, όπως επαγγελματική κατάρτιση, εκπαίδευση σε ζητήματα πολιτιστικά, κοινωνικά και πολιτικά και επεκτάθηκε σε όλες σχεδόν τις χώρες (Κόκκος, 2005). Στην συγκεκριμένη εργασία το ερευνώμενο κοινό είναι οι εργαζόμενοι σε μια εταιρεία με έδρα την Αθήνα και καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το ερευνητικό εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε για την πραγματοποίηση της είναι τα ερωτηματολόγια που διαμοιράστηκαν σε όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία και το εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε για την ανάλυση των αποτελεσμάτων είναι το SPSS.
Αριθμός Εισαγωγής: 010706-010707 cd
Keywords: Εκπαίδευση ενηλίκων; Επαγγελματική εκπαίδευση