Η Συμβολή του Πολιτισμού στην Οικονομική Ανάπτυξη της Δημοτικής Ενότητας Νεμέας - Στρίκου, Θεοφανή (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η παρούσα εργασία επιχειρεί να αναδείξει τη συμβολή του πολιτισμού στην οικονομική ανάπτυξη της Δημοτικής Ενότητας Νεμέας. Η ιστορία και η οινική παραγωγή είναι τα κύρια στοιχεία του πολιτισμού της περιοχής. Η μέθοδος της ποιοτικής έρευνας έχει επιλεχτεί για να διερευνηθεί το θέμα κάνοντας χρήση βιβλιογραφίας, συνεντεύξεων και πηγών από το Ιντερνέτ. Οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας, η Γιορτή της Σταφίδας και η Αναβίωση των Νέμεων Αγώνων είναι τα πιο σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα που διοργανώνονται τόσο από δημόσιους όσο και από ιδιωτικούς φορείς. Παράλληλα, εάν κάποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφτεί και αρκετά αξιοθέατα που υπάρχουν στην περιοχή. Δυστυχώς τόσο ο συμβατικός τουρισμός όσο και ο εναλλακτικός τουρισμός βρίσκονται σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης. Η περιοχή ενδείκνυται για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού όμως η νοοτροπία των γηγενών έχει σταθεί εμπόδιο. Θα έπρεπε να έχει δοθεί προτεραιότητα όχι μόνο στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής αλλά και στον τριτογενή. Ο τουρισμός μπορεί να αποφέρει τεράστια έσοδα σε μια οικονομία , δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας.
The Contribution of Culture to the Economic Development of the Municipal Unit of Nemea
Αριθμός Εισαγωγής: 013884 cd
Keywords: Πολιτισμός -- Οικονομικές απόψεις -- Ελλάδα -- Νεμέα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Πολιτιστική πολιτική -- Ελλάδα -- Νεμέα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Τοπική αυτοδιοίκηση -- Ελλάδα -- Νεμέα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Κουλτούρα και τουρισμός -- Ελλάδα -- Νεμέα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Τουρισμός -- Οικονομικές απόψεις -- Ελλάδα -- Νεμέα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Οικονομία; Πολιτισμός; Ποιοτική Έρευνα; Συμβατικός Τουρισμός; Εναλλακτικός Τουρισμός; Οινοτουρισμός; Νοοτροπία; Economy; Culture; Qualitative research; Conventional tourism; Alternative tourism; Wine tourism; Mentality