Κοινή Αγροτική Πολιτική - Η εφαρμογής της νέας ΚΑΠ στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας - Τσιώρας, Αθανάσιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Ο κεντρικός σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να παρουσιάσουμε την Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.), τις επιδράσεις των μεταρρυθμίσεων της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Θεσσαλικό κάμπο και να προχωρήσουμε σε μία εκτίμηση/πρόβλεψη των αλλαγών που θα δημιουργήσει η υιοθέτηση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της στόχευσης που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί. Για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τι ακριβώς είναι η Κ.Α.Π. θα εξετάσουμε, μέσω βιβλιογραφικής ανασκόπησης την πορεία της, από την δημιουργία της μέχρι και σήμερα, θα εμβαθύνουμε μέσω των στοιχείων που μας παρουσιάζουν οι αρμόδιοι φορείς και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία εκτίμηση των νέων δεδομένων που έρθουν λόγω των ριζικών αλλαγών που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε σε βάθος την Κ.Α.Π. και τον τρόπο που επηρεάζει την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα την Περιφέρεια της Θεσσαλίας.
Common Agricultural Policy - The implementation of the new CAP in the Region of Thessaly
Αρ. Εισ.: 87 cd
Keywords: Κοινή Αγροτική Πολιτική; Γεωργία; Κοινή Αγροτική Πολιτική; Ευρωπαϊκή πολιτική; Ελλάδα; Θεσσαλία; Γεωργία; Agriculture; Common Agricultural Policy; European policy; Thessaly; Greece