Σχεδίαση και ανάπτυξη διαδικτυακής υπηρεσίας εντοπισμού και αναπαράστασης κατηγοριοποιημένων σημείων ενδιαφέροντος στον παγκόσμιο χάρτη βάσει δυναμικών κριτηρίων αναζήτησης - Ζάμπος, Δημήτριος Γ. (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2011)
Η προσθήκη ενός χάρτη σε μία ιστοσελίδα, στις μέρες μας, δεν είναι κάτι το εξεζητημένο. Υπάρχουν αμέτρητες διαδικτυακές εφαρμογές που επιτρέπουν την πλοήγηση, με τη χρήση Google Maps, σε ολόκληρο τον κόσμο. Έπίσης, σε πόσους ιστότοπους δεν έχουμε δει τις επιλογές, «Επικοινωνία» ή «Βρείτε μας» και σε συνδυασμό με τα στοιχεία της εταιρείας υπάρχει και ένας στατικός χάρτης με κέντρο τη διεύθυνση; Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι, με τη βοήθεια εργαλείων όπως τα Google API, η MySQL και γενικότερα οι προγραμματιστικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τη σχεδίαση μιας διαδικτυακής εφαρμογής, να μπορεί ο χρήστης να επιλέγει έναν επιθυμητό προορισμό καθώς και αντίστοιχα σημεία ενδιαφέροντος γύρω από αυτόν. Αφού επιλεγεί ο προορισμός, ο χάρτης που θα εμφανίζεται θα πρέπει να είναι κεντραρισμένος στις συντεταγμένες του σημείου αυτού και ταυτόχρονα θα τοποθετείται ένας marker που θα υποδεικνύει το συγκεκριμένο σημείο. Επίσης, θα παρέχεται η δυνατότητα στον χρήστη να εισάγει το δικό του σημείο ενδιαφέροντος στη βάση δεδομένων, αφού επιλέξει από ένα drop down menu την ήπειρο, τη χώρα και την πόλη στην οποία βρίσκεται το συγκεκριμένο σημείο ενδιαφέροντος και του αναθέσει ένα όνομα. Οι συντεταγμένες του σημείου θα παρέχονται αυτόματα. Η εισαγωγή του σημείου στη βάση δεδομένων θα γίνεται από τη γραφική διεπαφή της διαδικτυακής εφαρμογής.
Μ.Δ.Ε. 38
Keywords: Εφαρμογές διαδικτύου; Διαδίκτυο; Παγκόσμιος ιστός; Εργαλεία υλοποίησης; Χάρτες google; Google maps