Διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Προβλήματα και προκλήσεις - Καψάλη, Κωνσταντίνα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολούμαστε με την διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Τα προγράμματα αυτά έδωσαν και δίνουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αποκτήσει σύγχρονες υποδομές σε πολλούς τομείς έτσι ώστε να αναπτύξει την ανταγωνιστικότητα της. Ιδιαίτερη έμφαση δίνονται σε αυτά της Δυτικής Μακεδονίας καθώς είναι και ο τόπος καταγωγής μου. Θα δομηθεί σε πέντε κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο που είναι εισαγωγικό, γίνεται μια εκτενής αναφορά στην Ευρώπη. Ακολουθεί η διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων . Για την προγραμματική περίοδο 2014- 2020 γίνεται μια αναφορά στο τρίτο κεφάλαιο. Στο 4ο κεφάλαιο μελετάμε κατά κύριο λόγο ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα τα οποία εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται στο χώρο της Δυτικής Μακεδονίας. Τέλος, η πτυχιακή ολοκληρώνεται με τα προβλήματα και τις προκλήσεις για την νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027).
Management european programs. Problems and challenges
Keywords: Περιφερειακός προγραμματισμός; Τοπική ανάπτυξη; Οικονομική ανάπτυξη; Ευρωπαϊκά προγράμματα; Χρηματοδότηση; Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας