Ο ρόλος της Ιαπωνίας στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία (1600-1990) - Πράσινος, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2019)
Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο να προσεγγίσει μία διαφορετική φιλοσοφία, την ιαπωνική, μέσω της οποίας λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί η ιαπωνική οικονομία. Η ανάδειξη της Ιαπωνίας σε παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη οφείλεται κυρίως στη διαφορετική αντίληψη και κουλτούρα που πρεσβεύει ο ιαπωνικός λαός, καθώς και στην αφομοιωτική ικανότητα του σε γνώσεις και τεχνογνωσία που επήλθαν στην χώρα μέσω της δυτικής προσέγγισης. Τέλος, σπουδαίο ρόλο έπαιξε η συνεχής και ωφέλιμη παρέμβαση των κυβερνήσεων στο επιχειρείν του τόπου. Μπορούμε με βεβαιότητα να εκφράσουμε πως η Ιαπωνία αποτελεί ένα από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα οικονομικής ανάπτυξης.
The role of Japan in Global Political Economy (1600-1990)
Keywords: Ιαπωνία--Οικονομική πολιτική; Ιαπωνία--Οικονομικές συνθήκες; Διεθνείς οικονομικές σχέσεις; Οικονομία; Ιαπωνία; Ανάπτυξη; Πληθωρισμός; Επιχειρήσεις