Ο Bill Gates (1955) και το αποτύπωμά του - Μακρής, Δημήτριος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Η διπλωματική αυτή εργασία πραγματεύεται την εμβληματική προσωπικότητα του χώρου της τεχνολογίας και της ψηφιακής εποχής, ο Bill Gates. Μέσω της εργασίας αυτής επιδιώκεται η μελέτη της προσωπικότητάς του, όχι απλώς ως πρόσωπο επιχειρηματικής επιτυχίας, αλλά και ως ιστορικό φαινόμενο, εξετάζοντας τη θέση του στην ιστορική αφήγηση της τεχνολογικής επανάστασης, της νεοφιλελεύθερης οικονομίας και της σύγχρονης φιλανθρωπίας. Πράγματι, ο Bill Gates άσκησε σημαντική επίδραση τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, καθορίζοντας κρίσιμες πτυχές της νεότερης και σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας.
Keywords: Gates, Bill, 1955- -- Επίδραση; Microsoft Corporation -- Ιστορία; Επιχειρηματίες -- Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής; Φιλάνθρωποι -- Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής; Νεοφιλελευθερισμός -- Οικονομικές απόψεις; Επιστήμονες υπολογιστών -- Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής; Τεχνολογία -- Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής; Bill Gates; Microsoft; Τεχνολογική επανάσταση; Νεοφιλελεύθερη οικονομία; Σύγχρονης φιλανθρωπία; Bill Gates; Microsoft; Technological revolution; Neoliberal economy; Modern philanthropy