Η σχολική ηγεσία ως παράγοντας αποτελεσματικότητας στην εκπαιδευτική λειτουργία. Οι απόψεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λακωνίας - Ζαφειροπούλου, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Η σχολική ηγεσία είναι καθοριστική για την επίτευξη υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας στην εκπαίδευση. Ο ρόλος του σχολικού ηγέτη ξεπερνά την απλή διοίκηση, καθώς περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και καθοδήγηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι σχολικοί ηγέτες ενθαρρύνουν την ανάπτυξη και την καινοτομία στο σχολικό περιβάλλον, προσπαθώντας να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση του εκπαιδευτικού οργανισμού. Η μελέτη αυτή εξετάζει πώς η σχολική ηγεσία επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής λειτουργίας και τονίζει τον τρόπο με τον οποίο οι σχολικοί ηγέτες μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση του εκπαιδευτικού οργανισμού.
Αριθμός Εισαγωγής: 013957 cd
Keywords: Εκπαιδευτική ηγεσία -- Ελλάδα -- Λακωνία -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Σχολικοί διευθυντές -- Ελλάδα -- Λακωνία -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Εκπαιδευτικές καινοτομίες -- Ελλάδα -- Λακωνία -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Εκπαίδευση -- Σκοποί και στόχοι -- Ελλάδα -- Λακωνία -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Σχολική διοίκηση και οργάνωση -- Ελλάδα -- Λακωνία -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια -- Ελλάδα -- Λακωνία -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Σχολική ηγεσία; Αποτελεσματικότητα; Ηγέτης; Διευθυντής; Δεξιότητες