Ο ρόλος της ηγεσίας στην κινητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στα δημόσια νοσοκομεία της 6ης υγειονομικής περιφέρειας - Μπούρας, Βασίλειος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Η παρακίνηση των εργαζομένων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θέματα ενδιαφέροντος των οργανισμών είτε αυτοί είναι δημόσιοι είτε ιδιωτικοί και κυρίως στις ημέρες μας εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Το ενδιαφέρον αυτό εστιάζεται στην προσπάθεια κατανόησης της σημασίας των ανθρώπινων πόρων στους οργανισμούς και κατ’ επέκταση στην ανάγκη για παροχή κινήτρων με σκοπό την μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας και αποδοτικότητας των υπαλλήλων. Για το λόγο αυτό σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι να αναδείξει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ηγεσία στους υφισταμένους στον δημόσιο τομέα και πιο συγκεκριμένα στα δημόσια νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Η διπλωματική μου εργασία αποτελείται από δύο μέρη: α) το θεωρητικό μέρος όπου θα δοθεί ο ορισμός και η αξία της παρακίνησης, οι θεωρίες της υποκίνησης, οι τεχνικές της υποκίνησης καθώς και οι έρευνες υποκίνησης σε δημόσιους οργανισμούς υγείας, β) το ερευνητικό μέρος όπου θα γίνει εξαγωγή συμπερασμάτων από έρευνα σε δημόσια νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου( Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας) μέσω δομημένου ερωτηματολογίου.
Μ.Δ.Ε. 106
Keywords: Διοίκηση ανθρώπινων πόρων; Personnel management; Παρακίνηση; Motivation; Κίνητρα; Incentives; Ηγεσία; leadership; Διοίκηση; Administration