Μαραθώνιος Αθηνών ο Αυθεντικός: Η ποιότητα υπηρεσιών και η εκτίμηση των διοργανωτών. - Στρατάκη, Αργυρώ (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Σκοπός της έρευνας ήταν να διερευνηθεί η ποιότητα παροχής υπηρεσιών του Αυθεντικού Μαραθωνίου Δρόμου της Αθήνας (ΑΜΑ). Να εξετάστει η κατάσταση παροχής υπηρεσιών της διοργάνωσης του 37 ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Δρόμου το 2019. Στην παρούσα διερεύνηση, στόχος ήταν να πραγματοποιηθεί αναφορά σε πιθανά προβλήματα που υπήρχαν, καθώς και οι τρόποι επίλυσης τους. Να διατυπωθούν τα συμπεράσματα της έρευνας σχετικά με εφαρμογή Διοίκησης Ολικής Ποιότητας από τους διοργανωτές. Η εφαρμογή της ποιότητας σκοπό έχει την συνεχή βελτίωση ενός οργανισμού ή μιας επιχείρησης, μέσω ενός συνόλου διαδικασιών καθώς αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων και των οργανισμών, για την βελτίωση της παραγωγής των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Η παρούσα έρευνα ορίζεται ως μία εφαρμοσμένη ποιοτική έρευνα. Η ερεύνα πραγματοποιήθηκε με συνεντεύξεις 5 συνολικά συμμετεχόντων υψηλόβαθμων στελεχων τοσό από την πλευρά της διοίκησης όσο και των στελεχών του Μαραθωνίου. Πραγματοποιήθηκε εκτενή αναφορά της ποιότητας και των κριτήριων της. Οι υποθέσεις που εξετάστηκαν αφορούσαν την ποιότητα των υπηρεσιών του ΑΜΑ προς τους συμμετέχοντες, από το κέντρο εγγράφων, έως τον αγωνιστικό τομέα. Η ανάλυση έδειξε πως η ποιότητα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στην παροχή του προϊόντος και την ικανοποίηση των συμμετεχόντων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών ότι ο ΑΜΑ, έχει κάνει σημαντικά βήματα σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν προτάσεις - βελτιώσεις οπού εντοπίστηκε αδυναμία και πρόσφορο έδαφος για βελτίωση της ποιότητας.
Athens Marathon "The Authentic".The quality of services and the evaluation of the organizers.
Keywords: Μαραθώνιος δρόμος; Διοίκηση ολικής ποιότητας; Marathon running; Total quality management; Ποιότητα; Μέτρηση ποιότητας; Μαραθώνιος δρόμος; Συνεντεύξεις; Quality; Quality measurement; Marathon; interviews