Ανάπτυξη εφαρμογής διαχείρισης εξόδων για κινητά τερματικά - Τζανερά, Στεφανία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Η ανάπτυξη των εφαρμογών σε κινητά τερματικά με Android λειτουργικό έχει ξεκινήσει από το 2008 με μία από τις πρώτες εφαρμογές να είναι η “Barcode Scanner”, η οποία επέτρεπε στους χρήστες να σαρώνουν Barcodes και κωδικούς QR χρησιμοποιώντας την κάμερα του smartphone τους. Αν και για τα σημερινά δεδομένα θεωρείται μία απλή και δεδομένη εφαρμογή, τότε ήταν κάτι πρωτοπόρο και έδειχνε και άλλες δυνατότητες των κινητών συσκευών πέρα από την παραδοσιακή επικοινωνία. Πλέον με το πέρασμα του χρόνου, βλέπουμε ότι ο τομέας αυτός διαρκώς αναπτύσσεται και κυκλοφορούν εφαρμογές που στόχο έχουν τη διευκόλυνση του χρήστη στην καθημερινότητά του. Σε αυτήν τη μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία, θα παρουσιάσουμε την υλοποίηση μιας νέας εφαρμο- γής Android, την Expense Manager. Αποτελεί μία ιδέα που σκοπό έχει να βοηθήσει τον χρήστη στην καλύτερη διαχείριση των οικονομικών του. Μέσω αυτής, ο user μπορεί να αποθηκεύσει τα οικονομικά του στοιχεία με στόχο την καλύτερη διαχείριση τους. Το καινοτόμο σε αυτήν την εφαρμογή είναι η χρήση του QR scanner μέσω του οποίου μπο- ρεί να σκανάρει τις αποδείξεις και να προσθέτει/αφαιρεί/μεταφέρει χρηματικά στοιχεία. Ακόμη, θα μιλήσουμε για τα γενικά χαρακτηριστικά της Kotlin που χρησιμοποιήθηκαν για τη λειτουργικότητα της εφαρμογής. Τέλος, θα σχολιαστούν δυσκολίες που υπήρξαν κατά την υλοποίηση της εφαρμογής καθώς και μελλοντικά πλάνα για την ανάπτυξη της εφαρμογής.
Expense Manager Mobile Application
Μ.Δ.Ε. 69
Keywords: κινητά τερματικά, εφαρμογή, κωδικοί γρήγορης απόκρισης , υπορουτίνες, διαχείριση εξόδων, προσθήκη χρημάτων, αφαίρεση χρημάτων, μεταφορά χρημάτων, Ασύγχρονος Προγραμματισμός