Το βίωμα της κράτησης ανηλίκων. Περίπτωση Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου - Ασπρούδη, Μαρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Στην παρούσα διπλωματκή ερευνήσα τους τρόπους με τους οποίους οι ανήλικοι, ηλικίας 15 έως 18 ετών αντιλαμβάνονται την ζωή τους μέσα στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου σε σχέση με τον εαυτό τους, σε σχέση με τους συγκρατούμενους τους και τέλος με το φυλακτικό προσωπικό. Επιπλέον, έκρινα σκόπιμη και τη διερεύνηση της επίδρασης της λειτουργίας του σχολείου, της εθελοντικής ομάδας καθώς και των εκδηλώσεων που οργανώνονται στην φυλακή σε σχέση με το πειθαρχικό έργο του Καταστήματος. Για την επίτευξη του ερευνητικού μου σκοπού, πραγματοποίησα 8 ημιδομημένες συνεντεύξεις με τους κρατούμενους.
Αριθμός Εισαγωγής: 011932-011933 cd
Keywords: Ανήλικοι παραβάτες -- Ελλάδα; Σωφρονιστικά ιδρύματα -- Ελλάδα; Ανήλικοι παραβάτες -- Κοινωνικές απόψεις; Κρατούμενοι -- Εκπαίδευση -- Ελλάδα