Η οικονομική κρίση και η επίδραση της στο επίπεδο της υγείας των ελλήνων - Λάγκα, Παναγιώτα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Είναι προφανές ότι το επίπεδο υγείας μια χώρας αποτελεί ένα χρήσιμο αλλά και απαραίτητο εργαλείο για την χάραξη της εκάστοτε υγειονομικής πολιτικής. Επίσης προκύπτει και βιβλιογραφικά ότι η μακροοικονομική κατάσταση μιας χώρας θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ο οποίος μπορεί να επηρεάσει είτε θετικά είτε και αρνητικά το επίπεδο υγείας του πληθυσμού της. Στην παρούσα εργασία θα επιχειρηθεί μια ανασκόπηση του επιπέδου της υγείας στην Ελλάδα με στατιστικά δεδομένα πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε κατά πόσο έχει αλλάξει το επίπεδο της υγείας του ελληνικού πληθυσμού.
Keywords: Οικονομική κρίση--Ελλάδα; Economic crisis--Greece; Υπηρεσίες υγείας--Ελλάδα; Health services--Greece; Χρηματοπιστωτική κρίση; Financial crisis; Υγεία; Health; Ελλάδα; Greece; Επίπεδο υγείας; Health status