Επιχειρηματικό Σχέδιο (Business Plan) για τη δημιουργία κέντρου δημιουργικής απασχόλησης (ΚΔΑΠ) παιδιών ΑμεΑ, στο Δήμο Χαλκιδαίων. - Γλυκού, Χαρίκλεια (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η παρούσα διπλωματική εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για άτομα με αναπηρίες Α.με.Α» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι η ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου (Business Plan) για μια νέα επιχείρηση, ήτοι ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία στην Δημοτική Ενότητα της Χαλκίδας, με απώτερο στόχο την επέκταση της και σε άλλους Δήμους. Η επιχείρησή μας είναι ένας κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος θα παρέχει ποιοτικό και εκπαιδευτικό παιχνίδι σε παιδιά ΑμεΑ σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Το επιχειρηματικό πλάνο έχει στόχο να τοποθετήσει την επιχείρησή μας στην αγορά ως καινοτόμο ποιοτική επιχείρηση, να αυξήσει το μερίδιο και τις πωλήσεις σταδιακά και να καθιερωθεί με στόχο την εξάπλωσή της, σε βάθος χρόνου. Το επιχειρηματικό πλάνο ακολουθεί όλα τα στάδια που αναφέρονται στην ακαδημαϊκή βιβλιογραφία και εξετάζει με χρηματοοικονομικούς δείκτες τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Συγκεκριμένα αναλύει την αγορά , εκτιμά τη ζήτηση των υπηρεσιών του υπό εξέταση επενδυτικού σχεδίου, προσεγγίζει τα δομικά στοιχεία του ανταγωνισμού και την αλληλεπίδραση των εμπλεκόμενων μερών μέσα στο ευρύτερο περιβάλλον της επιχείρησης. Μετρώντας τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της επιχείρησης , τις ευκαιρίες και τις απειλές θα καθορισθεί η στρατηγική της επιχείρησης εντοπίζοντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Μέσω ενός ισορροπημένου μείγματος μάρκετινγκ θα εστιάσει στον πελάτη και την κάλυψη των αναγκών του. Η εργασία θα παραθέσει την βασική οικονομική κατάσταση της επιχείρησης προκειμένου να υπολογιστούν οι χρηματοποικονομικοί δείκτες που θα καθορίσουν τη βιωσιμότητα αυτής.
Keywords: Παιδιά με ειδικές ανάγκες - Εκπαίδευση; Ειδική εκπαίδευση - Προγράμματα δραστηριοτήτων; Παιδιά με ειδικές ανάγκες - Φυσική αγωγή; Επιχειρησιακός προγραμματισμός; Στρατηγικός σχεδιασμός; Μάρκετινγκ - Σχεδιασμός; Επιχειρηματικότητα; Children with disabilities - Education; Special education - Activity programs; Children with disabilities - Physical education; Business planning; Strategic planning; Marketing - Planning; Entrepreneurship; Κδαπ; Επιχειρηματικό σχέδιο; Δημιουργική απασχόληση; Kdap; Business plan; Creative employment of pwds