Η ψηφιοποίηση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών και η εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία - Γαλανίδου, Ειρήνη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Ελλάδα έχει ως στόχο την παροχή δημόσιων υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και την προσβασιμότητα των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), με σκοπό την εξάλειψη των φραγμών που αντιμετωπίζουν κατά την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες και πληροφορίες. Η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε διάφορες πρωτοβουλίες και έργα, όπως την ανάπτυξη προσβάσιμων ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών υπηρεσιών σύμφωνα με τα πρότυπα του W3C (Web Content Accessibility Guidelines - WCAG 2.0), που διασφαλίζουν ότι οι ψηφιακές υπηρεσίες είναι εύκολα προσβάσιμες από όλους. Επιπλέον, έχουν υλοποιηθεί ειδικές πλατφόρμες που διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, όπως η ψηφιακή έκδοση πιστοποιητικών και η πρόσβαση σε διοικητικές διαδικασίες μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών. Οι πρωτοβουλίες αυτές συμβάλλουν στην ενίσχυση της συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, προάγοντας την ισότητα και την ενσωμάτωσή τους στην ψηφιακή εποχή.
Digitalization in the Department of Transport and Communications and its assistance for persons with disabilities
Keywords: Ηλεκτρονική διακυβέρνηση; Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Άτομα με αναπηρία--Ελλάδα; ψηφιοποίηση; ηλεκτρονική διακυβέρνηση; αναπηρία; πρόσβαση; digitalization; digital governance; disability; accessibility