Σύγκριση Ανώνυμης Εταιρείας, Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης και Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας - Γιαννακοπούλου, Διαμάντω (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Στη συγκεκριμένη εργασία παρουσιάζονται οι τρείς εταιρικές μορφές που αποτελούν τις κεφαλαιουχικές εταιρείες και είναι αρκετά διαδεδομένες τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Πρόκειται για την Ανώνυμη Εταιρεία, την παλαιότερη μορφή μη προσωπικής εταιρείας η οποία πρωταγωνιστεί τους δυο τελευταίους αιώνες, την Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, μια παλιά αλλά ακόμα ενεργή και δημοφιλή εταιρική μορφή και την Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, μια νέα εταιρική μορφή με όλο και περισσότερες νεοσύστατες εταιρείες να την προτιμούν για τα οφέλη τα οποία προσφέρει. Αρχικά γίνεται μια προσπάθεια να παρουσιαστούν τα χαρακτηριστικά της καθεμίας βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας όσον αφορά το θεσμικό τους πλαίσιο αναλυτικά και όλα όσα ισχύουν στην Ελλάδα για τις συγκεκριμένες εταιρικές μορφές. Στην συνέχεια πραγματοποιείται η σύγκριση μεταξύ αυτών των εταιρικών και καταλήγουμε στα συμπεράσματα.
Comparison of Joint Stock Company, Limited Liability Company and Private Capital Company
Μ.Δ.Ε. 55
Keywords: Κεφαλαιουχικές εταιρείες; Ανώνυμη Εταιρεία; Κεφαλαιουχικές εταιρείες; Σύγκριση κεφαλαιουχικών εταιρειών; Πλεονεκτήματα; Μειονεκτήματα; Comparison of capital companies; Capital companies; Advantages; Disadvantages