Μελέτη και ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου υλοποίησης ενός Skateboard Park - Κυρίτσης, Θωμάς (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια τουλάχιστον, έχει κάνει την εμφάνιση του ένα ιδιαίτερο άθλημα, το Skateboard ή τροχοσανίδα όπως αποκαλείται ελληνιστί. Είναι από εκείνα τα αθλήματα που γνωρίσαμε όσοι μεγαλώσαμε κατά τη δεκαετία του 80’και αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν οι φιγούρες και η επιδεξιότητα όσων το εκτελούσαν πάνω σε μία σανίδα με ρόδες. Οι συνθήκες στις πόλεις της Χώρας μας στις οποίες διαδραματίζονταν το Skateboardθα έλεγε κάποιος ότι δεν ήταν και ιδιαίτερα ευνοϊκές, κακοτράχαλοι δρόμοι, στενά πεζοδρόμια και γενικά μεγάλη έλλειψη υποδομών που συνιστούσαν το άθλημα πολύ επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα. Σήμερα με μεγαλύτερη απήχηση του αθλήματος λόγω της ένταξης του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπάρχει δυνατότερη οικονομική υποστήριξη και καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες. Με την ανάπτυξη του διαδικτύου και κατ΄επέκταση των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, το Skateboard έχει αποκτήσει μια δυναμική που μπορεί να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Η εργασία αυτή έχει στόχο να αναλύσει τη δυναμική του αθλήματος καθώς και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσω της δημιουργίας ενός προηγμένου και θεματικού SkatePark. Για να πραγματοποιηθεί η έρευνα αυτή χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της βιβλιογραφικής ανασκόπησης όπου έρευνες και αναλύσεις αναπτύχθηκαν μέσα από άρθρα στο διαδίκτυο και τη μέθοδο της αυτοψίας μέσω της επίσκεψης σε skateboard spots. Οι Πηγές και τα άρθρα που χρησιμοποιήθηκαν αναφέρονται σε ιστοσελίδες όπως Google Scholar και Google. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ανάπτυξη του αθλήματος στηρίζεται ξεκάθαρα στην αναβάθμιση των υποδομών με τέτοιο τρόπο που να εξασφαλίζει στους Skateboardersτις καλύτερες το δυνατόν συνθήκες τόσο από θέμα ασφάλειας όσο και από πλευράς θεαματικότητας στην εξάσκηση του αθλήματος. Το όραμα είναι ξεκάθαρο, ένα θεματικό πάρκο που να είναι το σημείο συνάντησης και δράσης των Skateboarders.
Study and development of a business plan for the implementation of a Skateboard Park
Keywords: Επιχειρησιακός σχεδιασμός; Τροχοσανίδα; Τροχοσανίδα - Μέτρα ασφαλείας; Πάρκα για τροχοσανίδα; Πάρκα για τροχοσανίδα - Διοίκηση και οργάνωση; Πάρκα για τροχοσανίδα - Σχεδιασμός και και κατασκευή; Business planning; Skateboarding; Skateboarding - Safety measures; Skateboarding parks; Skateboarding parks - Management; Skateboarding parks - Design and construction; Τροχοσανίδα; Ανάπτυξη Αθλήματος; Επιχειρηματικό σχέδιο; Πάρκο τροχοσανίδας; Skateboard; Sport Development; Business Plan; Skate Park