Διερεύνηση ικανοποίησης πολιτών από υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας - Σταυριανού, Μαρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Στην εργασία αυτή ορίζουμε και την έννοια της κοινωνικής πολιτικής και του κράτους πρόνοιας και αποτυπώνουμε την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής σε κρατικό και τοπικό επίπεδο. Ακόμη καταγράφουμε τις δομές καθώς και τα προγράμματα στα οποία συμμετέχουν οι καλαματιανοί συμπολίτες μας καθώς και τον οργάνωση και τις δομές του Δήμου Καλαμάτας. Παραθέτουμε επίσης τις απόψεις των πολιτών για αυτές μέσα από τις απαντήσεις που μας έδωσαν σε ένα ερωτηματολόγιο που απάντησαν για την κοινωνική μέριμνα και τις απόψεις τους για την όποια αλλαγή χρειάζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες. Τέλος σχολιάζουμε τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής και προτείνουμε λύσεις για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Καλαμάτας.
Investigation of citizens' satisfaction with the services of the municipality of Kalamata
Αρ. Εισ.: 159 cd
Keywords: Κοινωνική πολιτική -- Ελλάδα; Κράτος πρόνοιας -- Ελλάδα; Τοπική αυτοδιοίκηση; Τοπική αυτοδιοίκηση -- Ελλάδα; Τοπική αυτοδιοίκηση -- Ελλάδα -- Δήμος Καλαμάτας; Κοινωνική πολιτική; Κοινωνικό κράτος; Κοινωνικές παροχές; Δήμος Καλαμάτας; Οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης; Social politics; Social state; Social benefits; Municipality of kalamata; Local government organizations