Η δραματική τέχνη στην εκπαίδευση ως μέσο αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας στο Δημοτικό σχολείο. - Τριανταφύλλου, Βασιλική - Ιωσηφίνα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Βασικός σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση της σύνδεσης των δυνατοτήτων της Δραματικής Τέχνης σην Εκπαίδευση μέσω των τεχνικών της για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας στ δηοτικό σχολείο. Η εργασία αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει ένα θεωρητικό πλαίσιο και χωρίζεται σε τρία κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεαται στον ορισμό της ενδοσχολικής βίας, στις μορφές που παίρνει, στη διάκριση της επιθετικότητας ως προς το φύλο, στους θύτες και στα θύματα και τέλος στους παάγοντες που συμβάλλουν σην εκδήλωση του φαινομένου. Στο δεύτερο κεφάλαιο πιγράφεται ο σκοπός της Δραματικής Τέχνης σην Εκπαίδευση, καθώς και τα οφέλη που προσφέρουν οι τεχνικές της. Τέλος, στο τρίτο κεφάλαιο αναλύεται ο τρόπος αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας στο δημοτικό, μέσα από τις τεχνικές που ποροσφέρει η Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση, καθώς αναφέρεται στη λειτουργία και τα οφέλη του δράματος στην εκαπαιδευτική διαδικασία. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας περιγράφεται διαδικασία της υλοποίησης της ερευητικής μελέτης. Στην εργασία δηλαδή, ααφέρονται τα ερυνητικά ερωτήματα, τα ευρήματα, το δείγμα και τα μέσα συλλογής δεδομένων.
Keywords: Δραματική τέχνη στην εκπαίδευση; Ενδοσχολική βία; Θυματοποίηση; Σχολικό κλίμα; Σχολικός εκφοβισμός; Δραματική τέχνη στην εκπαίδευση; Ενδοσχολική βία; Θυματοποίηση; Σχολικό κλίμα; Σχολικός εκφοβισμός