Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και οι επιπτώσεις της στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών, στις παροχές υγείας, στις κοινωνικές παροχές και στην ψυχοσωματική υγεία του ατόμου - Τσαούση, Θεοδώρα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2015)
Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η παγκόσμια οικονομική κρίση και η οικονομική ύφεση που την ακολουθεί επιβαρύνει ιδιαίτερα τους πολίτες αλλά και τη γενικότερη εύρυθμη λειτουργία του κράτους δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την αύξηση της ανεργίας, τη μείωση των κρατικών εσόδων και δαπανών, την απώλεια της ασφάλισης υγείας, την κακή υγεία και την αύξηση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας μέσω της συνεχόμενης επίτασης της φτώχειας. Η παρούσα εργασία έχει ως σκοπό να παρουσιάσει τις διαστάσεις και τις επιπτώσεις του φαινομένου της οικονομικής κρίσης σε διεθνές επίπεδο και να διερευνήσει πως έχει επηρεάσει στην Ελλάδα τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα, το σύστημα υγείας, τον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και την λειτουργία του κράτους πρόνοιας, την καθημερινότητα των πολιτών καθώς και την ψυχοσωματική υγεία του σύγχρονου Έλληνα.
Keywords: Οικονομική ύφεση -- Ελλάδα; Υπηρεσίες υγείας -- Ελλάδα; Δημόσια υγεία -- Ελλάδα; Οικονομική κρίση; Κράτος πρόνοιας; Επιπτώσεις; Υγεία