Προσδοκίες των φοιτητών για τις μελλοντικές απολαβές τους και τις προοπτικές απασχόλησης στην αγορά εργασίας. Η περίπτωση του τμήματος κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής - Πλέσσιας, Αναστάσιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Η παρούσα εργασία ασχολείται με τις προσδοκίες των φοιτητών για τις απολαβές και την επαγγελματική τους πορεία κατά τη μετάβαση από το πανεπιστήμιο στην αγορά εργασίας. Για το σκοπό αυτό μελετήθηκαν σχετικές έρευνες για τις προσδοκίες των φοιτητών από τη διεθνή βιβλιογραφία, καθώς και έρευνες σχετικά με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα καθώς και την απορρόφηση και την ένταξη σε αυτή των πρόσφατων αποφοίτων. Γίνεται επίσης αναφορά στις θεωρίες ανθρώπινου κεφαλαίου για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου θεωρητικού πλαισίου για την καλύτερη στήριξη της έρευνας η οποία αναλύεται στο δεύτερο μέρος της εργασίας και έχει ως σκοπό να αναδείξει τη στάση που έχουν οι φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής σχετικά με το επαγγελματικό τους μέλλον. Πιο αναλυτικά πραγματοποιείται προσπάθεια διερεύνησης της αισιοδοξίας/απαισιοδοξίας που έχουν οι φοιτητές για το επαγγελματικό τους μέλλον. Επιπρόσθετα σκοπός της έρευνας είναι να διερευνηθούν κατά πόσο οι απόψεις των φοιτητών είναι κοντά στην πραγματικότητα. Στην έρευνα βρέθηκε πως οι φοιτητές του δείγματος είναι γενικά απαισιόδοξοι για το επαγγελματικό τους μέλλον και δεν έχουν θετικές προσδοκίες για το μέλλον τους στην χώρα, ενώ οι προσδοκίες τους για τα μελλοντικά τους εισοδήματα ποικίλουν.
Αριθμός Εισαγωγής: 013077 cd
Keywords: Εκπαίδευση, Ανώτατη -- Ελλάδα -- Σκοποί και στόχοι -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Εκπαίδευση, Ανώτατη -- Ελλάδα -- Οικονομικές απόψεις -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Εκπαίδευση, Ανώτατη -- Ελλάδα -- Κοινωνικές απόψεις -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Φοιτητές, Προσανατολισμός τους -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Προσφορά εργασίας -- Επίδραση της εκπαίδευσης στην -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Αγορά εργασίας -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Απασχόληση -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Προσδοκίες για μελλοντικές απολαβές