Έρευνα για τις καταναλωτικές συνήθειες και συμπεριφορά των κατοίκων της Τρίπολης για το έτος 2013 - Δουριδας, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2014)
Το περιεχόμενο της παρούσας έρευνας είναι ο προσδιορισμός των χαρακτηριστικών της καταναλωτικής συμπεριφοράς των κατοίκων της Τρίπολης και η αποτύπωση της εντύπωσης που έχουν για την τοπική αγορά για το έτος 2013. Προκειμένου να αναλυθούν οι καταναλωτικές συνήθειες και οι απόψεις των καταναλωτών για τα καταστήματα της Τρίπολης, κατασκευάστηκαν ερωτηματολόγια, τα οποία συμπληρώθηκαν από ένα τυχαίο δείγμα κατοίκων της πόλης με την μέθοδο της προσωπικής συνέντευξης. Η άμεση μέθοδος προτιμήθηκε, γιατί μέσω αυτής δίνεται η δυνατότητα προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Τα αποτελέσματα της έρευνας μας αποκάλυψαν τέσσερα βασικά σημεία: Πρώτον, ποια είναι η καταναλωτική συμπεριφορά του κοινού της Τρίπολης, δεύτερον, τους λόγους επιλογής των καταστημάτων της Τρίπολης, τρίτον, τους λόγους επιλογής αγοράς προϊόντων σε αλυσίδες αντί των μικρών καταστημάτων και την εντύπωση που αποκομίζουν από τα καταστήματα της Τρίπολης και τέταρτον, ποιες είναι οι ελλείψεις σε προϊόντα και υποδομές και αν επιλέγει το καταναλωτικό κοινό να κάνει τις αγορές του σε άλλες πόλεις εκτός της Τρίπολης.
Μ.Δ.Ε. 47
Keywords: Καταναλωτές -- Έρευνα -- Τρίπολη; Καταναλωτική συμπεριφορά -- Έρευνα -- Τρίπολη; Καταναλωτική συμπεριφορά; Έρευνα; Τρίπολη