ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ - Μπούτσικα, Χρυσούλα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Στα πλαίσια της πραγματοποίησης της μεταπτυχιακής εργασίας διεξάχθηκε μία μελέτη γύρω από τη σημασία της στρατηγικής επικοινωνίας και του ηλεκτρονικού μάρκετινγκ στον χώρο των μουσείων του σήμερα. Πρόκειται για μία εργασία η οποία περιλαμβάνει, βιβλιογραφική ανασκόπηση πάνω στο θέμα των στρατηγικών επικοινωνίας και του ηλεκτρονικού μάρκετινγκ στον χώρο των μουσείων. Στη συνέχεια, με βάση τη βιβλιογραφική ανασκόπηση που έχει προηγηθεί, εντοπίζονται μέσα από διαδικτυακή έρευνα, παραδείγματα εφαρμογών ψηφιακού μάρκετινγκ από σύγχρονα μουσεία. Κατόπιν, διερευνάται ο βαθμός και οι λόγοι εφαρμογής των ψηφιακών μέσων και η χρήση του διαδικτύου από τα μουσεία στις μέρες μας, οι ψηφιακοί οικονομικοί και ανθρώπινοι πόροι που αφορούν τις ψηφιακές δραστηριότητες, καθώς και οι παγκόσμιες συνθήκες συνδεσιμότητας μέσα από στοιχεία που αντλούνται από έρευνες που έχουν διεξαχθεί σε μουσειακούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο τα δύο τελευταία χρόνια. Κλείνοντας γίνεται μία προσπάθεια, μέσα από τη διεξαγωγή μίας πρωτογενούς έρευνας, να διερευνηθεί η στάση της κοινής γνώμης πάνω στο θέμα της χρήσης του διαδικτύου και της ψηφιακής τεχνολογίας από τα μουσεία στις μέρες μας. Η μελέτη ολοκληρώνεται με την ανάλυση στοιχείων που προκύπτουν τόσο από τις δευτερογενείς, όσο και από την πρωτογενή έρευνα.
Μ.Δ.Ε. 320
Keywords: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ; ΜΟΥΣΕΙΑ; ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ