Οργάνωση και στρατηγικός σχεδιασμός στην Τοπική αυτοδιοίκηση: Η περίπτωση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας - Βεργόπουλος, Βασίλειος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Ο θεσμός της δημοτικής αστυνομίας είναι σπουδαίας σημασίας για την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην γενική ασφάλεια τους και γενικότερα στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Η παρούσα εργασία έχει ως σκοπό να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και ειδικότερα μέσα από τη λεπτομερή ανάλυση του παραδείγματος του θεσμού της δημοτικής αστυνομίας Καλαμάτας, να παρουσιάσει και να αναλύσει το στρατηγικό και επιχειρησιακό της σχέδιο, το οποίο εφαρμόζεται σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται μια θεωρητική ανάλυση των παραπάνω εννοιών, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί το ερευνητικό μέρος. Σε αυτό και με τη χρήση των ερευνητικών εργαλείων που επελέγησαν, γίνεται η διερεύνηση και η αξιολόγηση του βαθμού ικανοποίησης που εκφράζουν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία της δημοτικής αστυνομίας, από τις παρεχόμενες προς αυτούς συνθήκες εργασίας και ο αντίστοιχος βαθμός ικανοποίησης των πολιτών από τις υπηρεσίες που λαμβάνουν από αυτή.
Organization and strategic planning in Local government: The case of the Municipal Police institution
Αρ. Εισ.: 196 cd
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση -- Ελλάδα; Στρατηγικός σχεδιασμός; Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού; Δημοτική Αστυνομία; Εργασιακή ικανοποίηση; Αξιολόγηση; Δημοτική Αστυνομία; Επιχειρησιακό σχέδιο; Ικανοποίηση εργαζομένων/πολιτών; Municipal Police; Business plan; Employee/citizen satisfaction