Η χρηματοοικονομική αξιολόγηση του Δήμου Αιγάλεω για την περίοδο 2012-2016 κατά την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) - Λάππας, Αθανάσιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Η παρούσα διπλωματική εργασία επιχειρεί να αξιολογήσει, με βάση τη θεωρία της δημοσιονομικής αποκέντρωσης, τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) στον Δήμο Αιγάλεω και παράλληλα επιχειρεί τη συγκριτική αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων με πέντε (5) μεγάλους Δήμους της Αττικής, για τη χρονική περίοδο 2012-2016. Σε ένα δήμο όπως ο Δήμος Αιγάλεω, με περιορισμένη οικονομική αυτοτέλεια, οι επιπτώσεις της σταθεροποιητικής πολιτικής του ΜΠΔΣ ήταν σημαντικές. Την περίοδο όμως αυτή οι αριθμοδείκτες σηματοδοτούν μία εκλογίκευση της οικονομικής διαχείρισης, με παράλληλα χαμηλό χρέος και ταμειακά πλεονάσματα, που αποτελούν ένα σημαντικό «παράθυρο ευκαιρίας», στο οποίο στηρίζονται οι προτάσεις που διατυπώνονται.
The fiscal assessment of Aegaleo municipality for the period 2012-2016 during the implementation of Fiscal Strategy Framework
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Οικονομική; Προϋπολογισμός; Στρατηγικός σχεδιασμός; Δημοσιονομική αποκέντρωση; Οικονομική αυτοτέλεια; Καλλικράτης