Η άνοδος της Άκρας Δεξιάς στην Ελλάδα. Η οπτική του πολιτικού ντοκιμαντέρ. - Καραμάνος, Θεοδόσιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2020)
Η παρούσα εργασία μελετά το φαινόμενο της ανόδου του νεοφασισμού και της Άκρας Δεξιάς στο πολιτικό ντοκιμαντέρ όσον αφορά την ελληνική πραγματικότητα. Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια κινηματογραφική κατηγορία, ονομαζόμενο και ταινία τεκμηρίωσης, το οποίο καταγράφει διάφορα θέματα με σκοπό την ενημέρωση και την παροχή πληροφοριών και γνώσεων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ιδεολογικά τοποθετημένο. Μια βασική κατηγορία ταινιών τεκμηρίωσης αποτελεί το πολιτικό ντοκιμαντέρ, το οποίο εξετάζει πολιτικά φαινόμενα και γεγονότα, μέσα από μαρτυρίες και άλλα αποδεικτικά στοιχεία.
Keywords: Θέατρο και κοινωνία; Πολιτικό ντοκιμαντέρ; Ταινία τεκμηρίωσης; Νεοφασισμός; Χρυσή Αυγή; Θέατρο και κοινωνία; Πολιτικό ντοκιμαντέρ; Ταινία τεκμηρίωσης; Νεοφασισμός; Χρυσή Αυγή