Ιωάννης Φωκιανός (1845-1896): Ο πρωτοπόρος σκαπανεύς του ελληνικού αθλητισμού κατά τον 19ο αιώνα - Λώλης, Χαράλαμπος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η διπλωματική αυτή εργασία πραγματεύεται την προσωπικότητα του Ιωάννη Φωκιανού. Ο Ιωάννης Φωκιανός (1845-1896) γεννήθηκε στην Αθήνα και υπήρξε από τους πρωτοπόρους του ελληνικού αθλητισμού, καθώς ήταν ένας από τους πρώτους Έλληνες γυμναστές, συγγραφέας αθλητικών βιβλίων και σημαντικός αξιωματούχος του ελληνικού αθλητισμού από τη δεκαετία του 1870 και μέχρι και τα τέλη του αιώνα.
Keywords: Φωκιανός , Ιωάννης , 1845 -1896; Αθλητισμός -- Ελλάδα -- Ιστορία -- 19ος αιώνας; Αθλητές -- Ελλάδα -- Βιογραφία -- 19ος αιώνας; Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος; Ιωάννης Φωκιανός; Γυμναστική; Αθλητισμός; Ολυμπιακοί Αγώνες; Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος; Ioannis Fokianos; Gymnastics; Athletics; Olympic Games; Panhellenic Gymnastics Association